Boek Grenzeloos vrij

Hoe oude wijsheid je naar je innerlijke natuur leidt

“Reis met me mee in dit boek door allerlei landen en langs allerlei volkeren. Mijn wens is dat de springlevende oude wijsheid die ik onderweg opdeed, ook jouw wijsheid activeert en dat de verhalen over de pure natuur jouw innerlijke natuur wakker maken.”
Wendy Hobbelink

Boek bestellen Inkijkexemplaar

Frans Schepers

Managing Director at Rewilding Europe

Patrick van Hees,

Geluksexpert, CHAP Happiness Institute

Wiet de Bruijn

Voorzitter Foundation for Natural Leadership, Partner Inner Peace Network

Heddeke Andersson

Vertaler

Pim van Lommel

Cardioloog, BDE-onderzoeker, Auteur van Eindeloos bewustzijn.

2de oplage Boek Grenzeloos vrij

Reis met me mee via mijn boek en laat je inspireren door oude springlevende wijsheid, pure natuur en ervaar hoe grenzeloos vrij je kunt zijn. Je kunt het boek bij je lokale boekwinkel bestellen of bij online boekboekwinkels, zoals Bol,  Managementboek, Ten Have of elders.

Boek bestellen Inkijkexemplaar

Podcast met uitgever Ten Have over mijn boek

Ontstaan van Grenzeloos vrij
Notitieblok in de rugzak

Tijdens mijn reizen langs woeste zeeën, verlaten woestijnen en glooiende heuvels ontmoette ik Aboriginals, Native Americans, Maori’s en Zen-leraren. Hun oude wijsheid activeerde mijn wijsheid en aangeraakt door de pure natuur leerde ik steeds meer te leven vanuit mijn innerlijke natuur.

Als senior coach stel ik vaak vragen aan mensen, maar tijdens mijn reizen stelde ik juist vragen aan mezelf, waar ik verrassende antwoorden op kreeg. Ondertussen schreef ik allerlei ervaringen en inspiraties op in kleurrijke notitieblokken.

Terugkeer naar jezelf

Na een lange reis met mijn groene trekkerstent door Nieuw Zeeland en Australië in 2019 schreef ik mijn eerste verhaal over een spannende ervaring in het binnenland van Australië, waar ik met mijn auto op een smalle, steile zandweg vol diepe kuilen met een klap tot stilstand kwam, bovenop een heuvel met aan beide kanten een steile afgrond. Er zouden daar ook nog giftige slangen zijn. Terwijl ik mijn wangen voelde gloeien en de krekels hoorde galmen, werd het oorverdovend stil in mij. En met ongepast zelfvertrouwen keerde ik mijn auto.

Keerde ik nou of werd ik gekeerd, vroeg ik me later af. Met die vraag ontstond het eerste verhaal: dat het soms tijd is om te keren en dat dat zomaar de terugkeer naar jezelf kan zijn.

Golf na golf na golf

Verhaal na verhaal golfde door me heen. Over hoe een Aboriginalschilderij me leerde kijken met de ogen van mijn hart, over een ceremonie met een Native American tussen de ratelslangen en over onbeperkt potentieel bij de Engelse karpers en koeien.

Over vrij zijn om te gaan voor het allerbelangrijkste in je leven. Over vrij zijn om vrede te bewaren wat er ook gebeurt. Over vrij zijn om je bestemming jou te laten vinden. Na elk verhaal reflecteer ik op mijn eigen verhaal. Met mijn coachpet op vraag ik me dan af: wat heb ik daar nu meegemaakt waar jij wat aan kunt hebben?

Een les in diep luisteren en overgave

Het boek leek wel een magneet: ’s morgens rende ik vaak de trap af naar mijn computer. Maar als mijn hoofd had bedacht wat ik moest schrijven, draaide ik vast. Ik leerde zo diep te luisteren naar wat geschreven wilde worden, in plaats van wat ik per se wilde schrijven. Een lesje in nederigheid en geduld, waarbij ik vele uren op een houten draaikruk zat, midden in een natuurgebied in Midden-Delfland.

Als ik over mijn computer staarde keek ik uit over weilanden met ooievaars, hazen en koeien. En als ik even geen inspiratie had, struinde ik met mijn stippellaarzen door de boomgaard of nam een duik in de Schie.

Uitgeverij Ten Have

Na vijf maanden stuurde ik het eerste manuscript naar twaalf kritische proeflezers. Met hun reviews onder mijn arm benaderde ik uitgeverij Ten Have. Twee weken later werd ik uitgenodigd op hun kantoor in Utrecht en werd het een JA! van beide kanten. ‘Wijze lessen voor nu uit de hele wereld’, schrijft mijn uitgever in zijn brochure over mijn boek.