Wendy Hobbelink

Begeleidt leiders, managers, professionals en particulieren

Ik ben Wendy Hobbelink en ik begeleid leiders, managers, professionals en particulieren met (executive) coaching, life coaching, persoonlijk leiderschap, talks en retreats.

Kennismaken

Aanboren en inzetten van je werkelijke potentieel

In ruim 30 jaar heb ik met enthousiasme duizenden mensen begeleid bij fundamentele veranderingen in hun werk en leven, het aanboren en inzetten van hun werkelijke potentieel en het versterken van balans en vitaliteit. Ik begeleid hen vanuit mijn achtergrond in onder meer pedagogiek, bedrijfskunde, transformatiepsychologie, energiemanagement, in combinatie met mijn interesse in springlevende oude wijsheidstradities en een registratie als psycholoog.

Adviseur HR

Gemeente Schiedam

Sr. international consultant

Effectory

Creative director

Millford

Copywriter, strategist

Orthopedagoog

Prinsenstichting

Wijsheid van oude volkeren en natuur

Van jongs af aan ben ik dol op avontuurlijk reizen; ik reis het liefst met mijn groene trekkerstent. Ik kom dan vaak op een natuurlijke manier in contact met oude volkeren, zoals Maori’s, Native Canadians en Americans, en Aboriginals. Zij hebben mij geleerd hoe natuurlijk en verbonden te leven, en hun wijsheid activeert mijn eigen wijsheid. Daarnaast ben ik dol op de zee, houd ik van wandelen in de pure natuur en voel me dan vaak direct verbonden met mijn innerlijke natuur.

Vrij leven en werken vanuit je innerlijke natuur

Ben jij op zoek naar wie je echt bent, wat je echt wilt en waar je echt aan bij wilt dragen? Deze tijd vol prikkels en hectiek nodigt uit tot reflectie en keuzes maken vanuit een diepere laag. Vanuit je innerlijke natuur, voorbij oude patronen en automatische keuzes en reacties.

Dan stroop ik voor jou graag mijn begeleidersmouwen op. Omdat ik geloof dat bewustzijn een cruciale factor is bij de vele veranderingen waar we nu voor staan en omdat ik daar graag aan bijdraag.

Hoe? Ik breng je in contact met je innerlijke natuur. Wanneer jij vandaaruit leeft en werkt, maak je heldere keuzes, krijgen je natuurlijke talenten de ruimte en weet je hoe je met uitdagende situaties kunt omgaan.

De golf en de zee

Door pittige tijden die ik net als vele anderen doormaakte, kreeg ik levenslessen over zo vrij mogelijk leven onder alle omstandigheden. Juist in die uitdagende tijd kwam precies op mijn pad wat ik nodig had en werd vertrouwen mijn beste maat. Of ik nu hoge of lage golven meemaakte, alles viel uiteindelijk op zijn plek.

En zoals de golf altijd verbonden is met de zee, zo zijn wij in essentie ook altijd verbonden met onze innerlijke natuur. Een uitdagende situatie op je werk of in je privéleven nodigt je soms uit om wakker te worden en de verbinding met jezelf opnieuw te vinden.

Helder hoofd, warm hart en benen stevig op de grond

Sindsdien komen er regelmatig mensen op mijn pad die ook zo vrij mogelijk willen leven en werken onder alle omstandigheden. Niet om te ontkennen wat er in je leven gebeurt, maar om dwars door wat je meemaakt vrijheid te vinden. Keer op keer. Met een helder hoofd, een warm hart en je benen stevig op de grond, zodat je op een natuurlijke manier je eigen antwoorden kunt vinden en stappen kunt zetten. Vanuit het idee dat je een veld van onbeperkte mogelijkheden bent en vandaaruit te leven en werken.

30 jaar werkervaring

Vanaf 2018 focus ik me als Wendy Hobbelink op (executive) coaching, life coaching, talks & retreats en krijgt mijn creativiteit ook de ruimte in schrijven. Zo is  in 2021 (2de oplage 2022) mijn (e)boek Grenzeloos Vrij uitgekomen bij uitgeverij Ten Have.

Na mijn studententijd in Groningen startte ik mijn loopbaan bij Entrelan. Hier ontwikkelde ik seminars en trainingen, in samenwerking met De Baak. Daarna werkte ik als opleidingsadviseur/trainer bij een grote bank. In de pauzes van mijn werk wilden mensen vaak met me sparren over wie ze zijn, waar ze tegenaanlopen en wat ze echt willen in hun werk.

Na een sabbatical in Nepal en India realiseerde ik me dat ik de vrijheid wilde om op een heel eigen manier te doen wat ik al in de pauzes deed. Zo startte ik mijn eigen bedrijf als trainer, coach en loopbaanbegeleider.

Daarna was ik cofounder van Circumference, waar ik programma’s ontwikkelde en begeleidde, zoals dertig leergangen Personal Empowerment, acht jaar Retreats Inner Nature, vele teamcoachings, (executive) coachings, life coachings, een Transitieopleiding voor de Rijksoverheid en vele (internationale) incompany Zelfmanagementtrainingen.

Studies en opleidingen

Vanuit mijn nieuwsgierigheid blijf ik continu leren. Zo blijf ik fris en bied ik mensen geen boekenwijsheid, maar doorleefde wijsheid van binnenuit. Ik studeerde Pedagogiek, Bedrijfskunde, Energiemanagement en Intuïtie, Transformatiepsychologie en Voice Dialogue bij de grondleggers van deze methode in Californië. Verder heb ik uiteenlopende studies gedaan in onder meer Zenboeddhisme, Sensory Awareness, Mindfulness en Non-dualiteit. Mijn vele levenslessen heb ik ontvangen van wijze Indigenous people die ik op mijn reizen ontmoet heb, meer daarover in mijn (e)boek.

Registraties

Ik ben geregistreerd als Psycholoog NIP bij het Nederlandse Instituut van Psychologen. Daarnaast sta ik ook vermeld onder de naam Wendy Hobbelink op de internationale lijst van de grondleggers van Voice Dialogue, met wie ik in Europa heb samengewerkt.